vineri, 27 septembrie 2013

Socializare virtuală

Rețeaua www poate fi deopotrivă folositoare, chiar capitală în anumite domenii de activitate, sau distructivă pentru cei care creează o dependență față de acest instrument pentru cunoaștere și comunicare, ce conține, printre altele, și materiale extrem de nocive din punct de vedere ideologic, moral sau chiar fizic.
De la început, trebuie precizat că Internetul nu trebuie demonizat. Privit ca instrument și nu scop în sine, nu are atribute morale, deci nu poate fi condamnat. Rețeaua a fost construită inițial ca un „potențializator” al relațiilor sociale. Este limpede faptul că, în societatea noastră, timpul pentru relații față către față este foarte limitat, iar posibilitatea de a cunoaște noi persoane este restrânsă semnificativ. Pe de altă parte, trecerea de la mediul rural, familiar, la modul de viață urban, într-o scurtă perioadă de timp, raportat la scara evoluției sociale, a produs dezechilibre majore.
Paradoxal, rețele de socializare precum Facebook, Twitter etc. pot ajuta persoanele pe care psihologia îi caracterizează ca fiind cu deficiențe de comunicare sau de relaționare. De ce? Aflaţi mai multe »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!