miercuri, 5 iunie 2013

Expozitia de Icoane pe sticla de la Parohia Ortodoxa Romana, Parla-Madrid

La initiativa Doamnei preotese Viruca Barz si a Doamnei Margareta Grad, la Parohia Parla-Madrid s-a deschis un atelier de Pictura de Icoane pe sticlă. În acest atelier s-a lucrat cu copiii români din Parohie, sub directa indrumare a celor două doamne mai sus mentionate. Copiii iși părintii lor s-au bucurat de aceasta initiativa, iar participarea a fost pe măsură. Nu s-a purces însă,  la Vernisarea expoziției, până ce Doamna Preoteasă, de profesie învățătoare, ne-a demonstrat că fiii și fiicele românilor din Parla sunt talentați nu numai la pictură, ci și la recitare și cânt.Fragmente din programul artistic, poate fi vizionat, tot aici. Trebuie spus că în incinta Bisericii parohiale, s-a amenajat o casa românească, cu ștergare si cuverturi tradiționale, din mai multe zone etno-folclorice ale tării noastre, unde a fost amenajată expoziția de Icoane. Lucrarile sunt de o calitate atat de buna, incat a surprins intreaga adunare prezentă la Vernisaj, inclusiv pe Excelența Sa, Domnul Gabriel Rotaru, Consulul Rmâniei la Madrid  care a fost alături de romanii din Parla la acest moment, impreuna cu disitinsa Sa Doamnă. Copiii au dăruit o icoană Domniei Sale, iar Părintele Paroh, Vasile-Eugen Barz a tinut un cuvant,  despre acest atelier, cât și despre istoria icoanei pe sticlă la romani. În incheiere, Excelenta Sa, Domnul Consul, a rostit un Cuvânt de apreciere, referitor la expozitie si la copiii artiști, asigurandu-i inca odata pe toti cei prezenti, de larga deschidere pe care o are Consulatul, față de nevoile românilor din Spania.

Oaspetii si credinciosii din Parla împreună cu păstorul lor, nu s-au despărțit decât  după ce au participat la o Agapă  crestină.

Expozitia poate fi vizionată în Sala românească a Parohiei Parla din Calle Sancha Barca, nr 1,  până la Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, când fiecare copil își va lua icoana zugrăvită de el, acasă, ca amintire sacră, peste ani.

preot paroh, V. E. Barz
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!