vineri, 23 mai 2014

"Dumnezeu nu cunoaste criza. E bogat si milostiv"

- Parohia Ortodoxa Romana din Nisa, Franta - 

L-am intalnit pe parintele Radu Totelecan in biserica parohiala a satului Sirnea, din judetul Brasov, unde a savarsit Sfanta Liturghie, intr-o duminica aurie a acestei toamne, impreuna cu preotul paroh Lucian Aghinitei, fost coleg de facultate. Am ramas impresionata de sarutul fratesc cu care s-a incheiat slujba, de vorbele pline de har care s-au legat spontan intre cei prezenti, precum si de bucuria calda cu care l-au primit satenii pe oaspetele francez, pe care il vedeau pentru intaia oara. Am povestit, apoi, cu parintele Totelecan, care este preot misionar, paroh al Bisericii Ortodoxe Romane din Nisa, despre rolul prieteniei si al iubirii crestine in aceasta perioada, in care lumea intreaga este incercata de atatea probleme economice, financiare si este amenintata de secularizare. Dincolo de indoiala si ingrijorare, mesajul parintelui este unul al sperantei si al increderii. 

- Parinte Totelecan, traim vremuri agitate, amenintate de criza, suntem mereu bombardati de stiri negative, de vesti deprimante. Cum sa le depasim, ca sa pastram un echilibru in tot ceea ce facem?

- Vremuri grele au fost si altadata, poate chiar mai grele decat acum, dar au fost depasite, in primul rand cu iubire fata de aproapele nostru, de cei alaturi de care traim. Traversam astazi zile dificile, auzim vorbindu-se des de criza financiara, recesiune, blocaje economice, greve si asa mai departe. Aflaţi mai multe »

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!