miercuri, 20 martie 2013

Părintele Protopop Eugen‑Vasile Barz la ceas aniversar

Părintele Vasile-Eugen Barz, la cererea sfinției sale, în luna decembrie 2011 a fost numit preot paroh pe seama nou înfiinţatei Parohii Ortodoxe Române „Sf. Mc. Anastasia Romana” din Parla, Protoieria Madrid, de către Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

Sfinția sa a fost hirotonit preot în anul 1982, și până în anul 2011 a fost un râvnitor slujitor al Domnului în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, din anul 2002 fiind numit Protopop al Protopopiatului Ortodox Român Călăraşi, de către vrednicul de pomenire Preasfinţitul Părinte Damaschin Coravu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor
Pentru activitatea pastorală pe care a desfăşurat-o i s-au acordat înalte distincţii bisericeşti: Iconom Stavrofor, Crucea Sloboziei şi Crucea Patriarhală. 

Numără acum, din pronie dumnezeiască, trei decenii de slujire cu rîvnă apostolică în via Domnului şi tot atîţia ani de convieţuire fericită în sacralitatea vieţii de familie. Toate acestea, ca un corolar de mărturii, puse cu umilinţă la picioarele Crucii lui Hristos.

Cu această ocazie Sîmbătă, 20 octombrie 2012, s-a săvârșit în Parohia Ortodoxă Parla Sfânta Liturghie Arhierească sub protia Preasfinţitului Părinte Timotei, în cadrul căruia s-au rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu în viaţa şi familia părintelui Eugen. 

La final, ierarhul l-a felicitat pe preotul paroh la împlinirea celor 30 de ani de preoţie şi i-a acordat un Act de Recunoştinţă, a cărui conţinut a fost citit de părintele consilier Dorin Cătălin Sas, paroh la Valdemoro.

De asemenea, a fost citit şi un mesaj de felicitare din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, D-l Răducu George Filipescu.

Pr. Paroh Dorin Cătălin Sas,
Parohia „Sfinţii Mărturisitori” Visarion, Sofronie şi Oprea – Valdemoro,
Consilier Cateheză şi Misiune al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei
sursa:http://www.apostolia.eu

Un comentariu:

  1. Actorul Vasile Butnaru: Frate,niciodata sa nu te consideri de prisos.Acolo unde esti,esti cu Voia Lui Dumnezeu.Si ai un Rost de Implinit.

    RăspundețiȘtergere

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!