joi, 25 iulie 2013

Mesaj de compasiune şi condoleanţe al Patriarhului României pentru victimele accidentului feroviar din Spania

În urma accidentului feroviar care a avut loc în oraşul spaniol Santiago de Compostella în seara zilei de 24 iulie 2013, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis Eminenţei Sale, Cardinalul Antonio María Rouco Varela, Arhiepiscopul Madridului şi Preşedintele Conferinţei Episcopale Spaniole, următorul mesaj de compasiune şi condoleanţe:

 Bucureşti, 25 iulie 2013

Eminenţa Voastră,

Am luat cunoştinţă cu durere de consecinţele dramatice ale tragicului accident feroviar produs în Santiago de Compostella în seara zilei de 24 iulie 2013, accident în care au murit zeci de cetăţeni spanioli şi au fost rănite peste 140 de persoane.

În aceste momente de încercare pentru numeroase familii spaniole, în numele clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, ne exprimăm compasiunea şi solidaritatea cu toţi cei care au avut de suferit şi ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască odihnă sufletelor celor care şi-au pierdut viaţa şi să aline pe cei aflaţi în suferinţă. 


În semn de solidaritate cu poporul spaniol, greu încercat în aceste zile, duminică, 28 iulie 2013, în bisericile şi mânăstirile Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei se vor înălţa rugăciuni pentru odihna în pace a sufletelor celor care au trecut la cele veşnice.

Exprimându-ne convingerea că în aceste momente triste din viaţa poporului spaniol credinţa în Dumnezeu şi solidaritatea dintre oameni sunt de mare folos, vă încredinţăm de aleasa noastră consideraţie şi de sentimente fraterne în Hristos Domnul nostru.

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Patriarhul României a adresat un mesaj de compasiune şi condoleanţe similar şi Excelenţei Sale, Domnul Mariano Rajoy, Prim-ministrul Guvernului Spaniei. 

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!