joi, 18 iulie 2013

Preoții ortodocși din Spania și Portugalia botează anual cinci mii de copii români

Românii care au plecat în lumea largă și-au luat cu ei și credința. Biserica Ortodoxă Română a fost nevoită să le asigure credincioșilor lăcașuri în care aceștia să se poată ruga în limba română. Așa au apărut două dintre cele mai mari episcopii românești, cea de la Madrid și cea de la Roma.

Corespondentul Digi24 la Madrid, Ciprian Bălțoiu, a vorbit cu episcopul care păstorește parohiile din Spania și Portugalia, Preasfinția Sa Episcopul Timotei.

Prea sfinţia voastră, sunteţi de ani de zile în Spania şi Portugalia. Cum se implică Biserica Ortodoxă, foarte prezentă aici, cum se implică în viaţa comunităţii românilor?

PS Timotei: La ora actuală avem 100 de parohii şi alte 29 de locuri de slujire. Prima misiune pe care am avut-o atât în Spania şi Portugalia, a fost aceea de a ne apropia mai lesne comunitatea ortodoxă. În primul rând prin parohiile pe care le avem încercăm să păstrăm credinţa ortodoxă, la românii plecaţi de acasă cât şi la copii. Sunt foarte mulţi copii, după cum ştiţi şi dvs, în Spania şi Portugalia, copii de români în fiecare an am avut peste 5000 de botezuri, comunitatea este tânără, aceşti copii cred eu că sunt vitregiţi. De ce?  Aflaţi mai multe »

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dorim ca acest blog să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ. Nerespectarea acestei minime rugăminţi va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii. Vă mulţumim anticipat!